Gado gado-omelet

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht. Het is een mix van groenten met gebakken ei en pindasaus. Om het helemaal af te maken hoort er nog wat verkruimelde kroepoek over. Sandra maakt haar eigen variant en verwerkt de groenten in een omelet. Daar serveert zij natuurlijk de pindasaus bij en rijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 wortel
  • 0,5 kleine spitskool
  • zonnebloemolie
  • 5 grote eieren
  • peper, zout
  • 75 milliliter melk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 100 gram taugé

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Kook sperziebonen circa 3 minuten en giet daarna af.

Schil de wortel en snijd in dunne repen. Snijd de spitskool in dunne repen. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de wortel en spitskool circa 3 minuten. Voeg sperziebonen toe en bak circa 2 minuten. Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schenk de eieren over de groente en bak circa 5 minuten. Keer om en bak nog circa 3 minuten.

Verwarm de melk in een pannetje en voeg de pindakaas, ketjap en sambal toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet wat kokend water over de taugé en laat goed uitlekken.

Snijd de omelet in punten. Verdeel de rijst over borden en serveer met de gado gado-omelet. Verdeel de taugé over de omelet en lepel er wat saus over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie