Escalivada met gebakken aardappeltjes

Escalivada met gebakken aardappeltjes

Escalivada is een traditioneel gerecht uit de Catalaanse keuken. Er zit paprika, aubergines, ui en soms gegrilde aardappelen of gezouten kabeljauw in. Mounir maakt hem met aardappelen, amandelen en manchego.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 300 gram iets kruimige aardappelen
  • 1 citroen
  • 20 gram gerookte amandelen
  • 0,5 bosje peterselie
  • 75 gram Manchego (kaas)
  • Paar takken basilicum

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de uien en snijd in kwarten. Snijd de aubergine in de lengte in acht stukken. Snijd de paprika’s in vieren. Verdeel de gesneden groente over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de knoflook bij. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Was de aardappelen en snijd in vieren. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelen circa 25 minuten op laag vuur. Roer af en toe om.

Rasp de citroen. Hak de amandelen en peterselie fijn en roer in een kom met de citroenrasp. Voeg dit mengsel toe aan de aardappelen.

Haal de groente uit de oven. Pers de knoflook uit het velletje en prak met een vork. Meng de knoflook in een kom met wat citroensap en scheutje olie. Scheur de basilicum en voeg toe.

Verdeel de groente over de borden en lepel er wat van het citroen-knoflookmengsel over. Verdeel de aardappeltjes over de borden. Schaaf wat manchego over de borden.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie