Garnalen pie

Engelse garnalen pie van Janny

Janny van der Heijden maakt dit keer een typisch Engelse pie. Een met garnalen. Een pie heeft altijd een zachte vulling met een een knapperig bladerdeeg erbovenop. Een goede combinatie.

Ingrediënten:

  • 80 gram boter
  • 80 gram bloem
  • 700-750 milliliter vis- kippen of groentebouillon
  • versgemalen peper, evt. zout
  • 200 gram roze garnalen
  • 100 gram rivierkreeftjes
  •  volle eetlepel grove mosterd
  • enkele takjes dille
  • 300 gram vers bladerdeeg of 1 rol bladerdeeg (koelvak)
  • 1 eidooier

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de de ragout.

Smelt de boter en strooi de bloem in de pan. Roer tot een samenhangend geheel en laat enkele minuten al roerend zachtjes garen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot een dikke gebonden saus. Laat 2 minuten pruttelen.

Verwarm intussen de oven voor op 220 °C.

Hak de dille. Neem de pan van het fornuis, proef of er nog peper of zout moet worden toegevoegd en roer er de dille, garnalen en rivierkreeftjes door. Laat afkoelen.

Vet een pieschaal of ronde ovenschaal in met boter. Verdeel de ragout hierover en strijk glad.

Snijd een cirkel  uit het deeg die ruim genoeg is om de schaal te bedekken. Snijd het restant in repen en leg hiervan een reep op de rand van de vorm. Bestrijk met water en leg hierop het deeg. Druk aan. Roer de eidooier los met een scheutje water en bestrijk hiermee het deeg. Maak een gaatje in het midden en plaats de schaal in de hete oven. Bak in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Variatie tip: voeg eventueel een scheut witte wijn toe of vervang een deel van de bouillon door crème fraîche of slagroom.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een antwoord

Reactie

  1. Maria1 says:

    Ik ga dit recept zeker proberen, maar ik zou u iets willen vragen. In uw recept Ottolenghi’s paprikataart staat pimiento de padron , waar kan men die kopen ?
    En hoe kan ik u vragen stellen, ik zie in de krant en elders nergens een contactmogelijkheid.
    Vandaar dat ik op deze plek probeer met u in contact te komen.
    Met vriendelijke groet,
    Ria Kuster