Met ei gevulde paprika uit de oven en bloemkoolrijst

Steeds vaker worden in recepten ingrediënten als rijst en pasta vervangen voor een variant van groeten. Zo maakt Mounir gevulde paprika’s en serveert er geen gewone rijst, maar rijst van bloemkool bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s (geel en rood)
  • 1 tomaat
  • 4 eieren
  • peper, zout
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • snufje cayennepeper
  • 0,25 bosje koriander
  • 50 gram amandelen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften in een ovenschaal. Snijd de tomaat in blokjes en verdeel de blokjes over de paprikahelften. Breek in elke helft een ei. Bestrooi met peper en zout. Bak de gevulde paprika’s circa 25 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Rasp de bloemkool grof en bak circa 3 minuten. Voeg de komijn- en korianderpoeder toe en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

Giet de rijst af en voeg toe aan de bloemkool. Hak de koriander en de amandelen en voeg toe. Roer voorzichtig om.

Verdeel de bloemkoolrijst over borden en serveer met een gele en een rode gevulde paprikahelft.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Corrie v D says:

    Lekker recept, eenvoudig te bereiden. Gezond ….
    Zelf geëxperimenteerd met de hoeveelheid kruiden, naar smaak ….??