Duitse aardappelsoep

Duitse aardappelsoep

Deze Duitse aardappelsoep is een stevige maaltijd soep. De soep bevat naast aardappels nog andere stevige wintergroenten en vlees. Sandra doet er geen rookworst en spekjes door, maar bakt saucijsjes en snijdt daar plakjes van.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • klontje boter
  • 1 kleine prei
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 400 gram aardappelen
  • 1000 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 saucijsjes
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne halve ringen. Voeg de prei toe en bak circa 2 minuten.

Schil de knolselderij, winterpeen en aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe en bak circa 3 minuten. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep circa 20 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de saucijsjes in circa 14 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg aan het einde een klontje boter toe. Snijd de saucijsjes in plakjes. Hak de peterselie.

Verdeel de soep over borden. Verdeel hier de plakjes saucijs over en bestrooi met de peterselie. Bedruppel er nog wat olijfolie over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Riekie1956 says:

    Ik heb de Duitse aardappelsoep ook gemaakt en gegeten, hij was heerlijk