Dag van de Asperge

Vrijdag 6 mei 2016 is uitgeroepen tot de nationale Dag van de Asperge. Met deze actie slaat de gehele sector de handen ineen om de aandacht op het witte goud te richten. Bedrijven verspreid door het land sluiten zich aan bij deze actie en bieden zo gezamenlijk een dag vol acties en uitjes.

Superfood

In het voorjaar gaat het hart van de liefhebbers harder kloppen: de Nederlandse asperge is dan weer verkrijgbaar tot eind juni. Er zijn echter ook nog Nederlanders niet bekend met het witte goud. Zonde, want het is een makkelijke, gezonde en vooral lekkere groente waarmee u alle kanten op kunt. Ze bevatten veel vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Er er wordt beweerd dat de asperge een gunstige uitwerking heeft op uw bloeddruk, hart en de nier- en leverfunctie. Dankzij deze kwaliteiten past de asperge makkelijk in het rijtje van de superfoods.

Proef de Lente!

Het Nederlands aspergecentrum heeft als doel de Nederlandse asperge te promoten. Ze streven ernaar om met zoveel mogelijk partijen binnen de sector een verantwoord maar vooral lekker vers product onder de aandacht te brengen. Met de campagne Proef de Lente! informeren en inspireren zij de consument over alles op het gebied van asperges.

Recepten

Zowel Janny van der Heijden als Antoine Hermans hebben ons al voorzien van recepten met asperges. In ons online kookboek vindt u er nog meer!

Meer informatie over de nationale Dag van de Asperge vindt u op de website: dagvandeasperge.nl

(Bron: ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    RABE says:

    Best lekker die asperges. Toen ik nog in de supermarkt werkte hoorde ik vaak “heerlijk asperges” maar waar is de saus??
    Waarom de asperges verstoppen onder een saus.!!!!!!!!!! Zonde hoor.!!!!!!!!!!
    Ik proef graag het pure product en dus geen saus maar een klontje grasboter of vers geraspte nootmuskaat.