cartoon-taart

Cartoon taart van Amel

Amel heeft het tot de finale van Heel Holland Bakt seizoen 10 geschopt! Ze heeft helaas niet gewonnen, maar Amel kijkt terug op een mooie periode. Een nieuwe trend op taartgebied is de cartoon taart (ook wel comic cake genoemd). Amel maakt er 1 met aardbeien, witte chocolade en slagroom.

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • Snufje zout

Vulling

  • 500 gram slagroom (minstens 35% vet)
  • 1 vanille suiker
  • 200 poedersuiker
  • 100gr verse aardbeien

Botercrème

  • 160 milliliter slagroom 35% vet
  • 150 gram witte chocolade
  • 400 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • Roze kleurstof

Royal icing

  • 1 eiwit
  • 250 gram poedersuiker
  • 5 druppels citroensap
  • Zwarte kleurstof

Overige

  • 50 gram rode rolfondant

Bereiding biscuit

Klop de eieren met de suiker en vanille suiker 20 minuten. Meng daarna de bloem met de maïzena en een snufje zout. Voeg het bloemmengsel aan de eieren toe en luchtig roeren met een spatel. Doe het mengsel in een ronde bakvorm van 24cm. Bak het 20 minuten in de oven op 170 graden. Snij de biscuit in 3 gelijke delen.

Slagroom

Doe de slagroom in een koude kom en klop deze luchtig. Voeg de vanillesuiker en de poedersuiker toe en klop het nog 1 keer totdat je stevige pieken krijgt.

Botercrème

Verwarm de slagroom en voeg de witte chocolade toe, laat het 1 minuut staan en roer het goed met een garde. Klop de boter met een vlindergarde in de mixer totdat het smeuïg en zacht wordt. Voeg de gezeefde poedersuiker in fases toe en blijf kloppen. Voeg het chocolademengsel en room aan de boter toe en blijf kloppen totdat je een dikke crème krijgt. Verdeel de botercrème in 2 delen en voeg de roze kleurstof aan 1 deel toe.

Royal icing

Doe in een kom het eiwit en de citroensap. Voeg de poedersuiker toe en mix het tot een mooi glazuur.

In elkaar zetten van de cartoon taart

Plaats een taartring van 24 centimeter op een taartkarton. Leg de eerste laag biscuit op, voeg 1 deel van de slagroom toe en de verse aardbeien. Herhaal deze stap nog een keer. Besmeer de taart met de witte botercrème. Zet het voor minimaal een half uur in de vriezer. Spuit de bovenkant van de taart met de roze botercrème en ook een beetje aan de zijkanten.  Smeer het af met een paletmes.

Spuit op de taart 8 toefjes met de witte botercrème. Nu komt het leukste gedeelte en dat is de contouren van de taart met de zwarte royal icing te spuiten. Trek lijntjes op de contouren van de taart en ook op de toefjes om een 2D-effect aan de taart te geven. Maak 8 hartjes met de rode fondant en zet deze op de toefjes boven de taart et voilà!

(Bron en foto: Amel van Citteren – Bettefal)

Geef een reactie