Pulled kip

Broodje pittige pulled kip met frisse spitskoolsalade

Gewone kipfilet wordt in recepten steeds vaker vervangen voor kippendijfilet. En dat is niet voor niets. De dijfilet heeft dezelfde smaak, maar droogt minder snel uit. Dat komt door het ‘vetrandje’. Die kip blijft daardoor mals en fijn van smaak. Mounir gebruikt kippendijfilet om er pulled kip van te maken. Hij trekt de filets uit elkaar nadat hij ze gekookt heeft en bakt het vlees in een pittig sausje. Heerlijk met een broodje en de frisse spitskoolsalade.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 citroen
  • peper, zout
  • 1 kleine spitskool
  • 1 eetlepel chipotlesaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel worcestersaus
  • zonnebloemolie
  • 1 avocado
  • 2 meergranen pistoletjes

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de kip circa 10 minuten.

Meng in een kom de yoghurt en mayonaise. Rasp en pers naar smaak de citroen boven de kom. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes en voeg toe. Roer goed door.

Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar. Verwarm een scheutje olie in een wok en voeg de kip toe. Voeg de chipotlesaus, ketchup, ketjap manis en worcestersaus toe en bak circa 2 minuten.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in plakjes. Halveer de pistoletjes en verdeel de avocado en de kip over de broodjes. Serveer met de frisse spitskoolsalade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    ladybug848 says:

    Ik heb een halve kleine spitskool gebruikt, van mayo en yoghurt elk een eetlepel meer, 1 bolletje gember heel fijn gesneden, 2 eetlepels gembersiroop en een halve theelepel kerriepoeder toegevoegd (+ p&z natuurlijk). Was al lekker toen het klaar was en wordt alleen maar lekkerder als ik het een dag met rust kan laten. :-))