Duur 12:57
Gepubliceerd op 31 oktober 2017

Midden-Oosterse coleslaw met gekruide kipreepjes

Koriander, ook wel ketoembar genoemd, is een kruid dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied komt. Het wordt veel gebruikt in de Aziatische, Indische, Chinese, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse keuken. Niet iedereen lust koriander. Degene die het niet lusten vinden het naar zeep smaken. Dus bent u geen fan, dan kunt u de koriander vervangen voor platte peterselie. Mounir verwerkt de koriander in een coleslaw met kipreepjes.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout, peper
  • 300 gram spitskool (ongeveer een halve spitskool)
  • 200 gram wortel
  • handje gedroogde abrikozen
  • 0,25 bosje koriander
  • 1 blik linzen (a 400 gram)
  • 2 eetlepels hummus
  • 1 citroen

 Extra nodig:

  • Grillpan

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in reepjes. Meng in kom de specerijen en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en marineer de kip hierin circa 10 minuten.

Snijd de spitskool fijn. Schil en rasp de wortel. Snijd de abrikozen en dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Spoel de linzen goed af en meng met de kool, wortel, abrikozen en koriander. Voeg de humus, een scheutje olijfolie en naar smaak het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout en hussel alles goed door.

Verhit de grillpan en gril de kipreepjes om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de coleslaw over borden en leg er de kipreepjes bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer