Een vrouw snijdt een broccoli.

Broccoli snijden zonder troep? Op deze manieren lukt dat

Heeft u tijdens het snijden van broccoli ook altijd veel kleine stukjes door de hele keuken liggen? Dat is vanaf nu verleden tijd. We hebben namelijk meerdere snijtechnieken voor de broccoli gevonden, die minder tot geen troep geven.

Overal losse stukjes broccoli

De meeste losse stukjes broccoli krijgt u als u de zogenoemde schaafmethode gebruikt. Door de groente op een plank te leggen en met uw mes de bolling van de broccoli te volgen en zo de stronkjes eraf te snijden. Daardoor laten veel van de kleine stukjes los, met een keuken vol hiervan als gevolg. Dat kan gelukkig anders.

Broccoli
Lees ook: Emina Zorlak: ‘Broccoli is een weldadig boeket voor uw lichaam (zelfs op internationale junk food dag!)’

Manier 1: snijd roosjes langs de stam

In onze zoektocht naar de beste manier om broccoli te snijden, komen we meerdere technieken tegen. De 1e is door de groente op z’n kop op de plank te zetten. Dus met de roosjes op de plank. Snijd vervolgens langs de stam de roosjes af. Dan krijgt u wat grovere roosjes, die u vervolgens kleiner kunt snijden of met de hand kunt breken.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Manier 2: laat de broccoli in het plastic zitten

Een 2e methode werkt als de broccoli in plastic verpakt zit. Laat het plastic dan om de groente zitten. Zet hem vervolgens op z’n kop, dus met de roosjes naar beneden. En snijd door het plastic heen rondom de steel de roosjes los. Ze blijven dan op hun plek in het plastic zitten. Verwijder de stam en snijd de roosjes eventueel nog wat kleiner, in de verpakking. Breng water aan de kook en doe de roosjes vanuit het plastic in de pan. De stam kan er in stukken gesneden ook nog bij. Zo heeft u geen vieze plank of keuken.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Manier 3: kook geheel in de pan

En de 3e methode is de broccoli in z’n geheel in kokend water te stoppen. Zet de groente ook hier weer op z’n kop. Kook zolang u zelf lekker vindt. Daarna kunt u hem aan de steel oppakken en de roosjes makkelijk eraf snijden. De onderstaande TikTok-video laat zien hoe (en is al ruim 28 miljoen keer bekeken!).

@steph2302

For those that ❤️ 🥦 #lifehack #showmethelifehack #broccoli #fyp

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Voor de één is dit een zogenoemde lifehack (handeling die het leven een stuk makkelijker maakt) die ze veel eerder hadden willen weten. Anderen hebben nog wel hun vraagtekens bij deze techniek. Want de stengel wordt nu niet gekookt, terwijl die wel eetbaar is. Daarnaast wordt de broccoli in deze video tot snot gekookt, waardoor de vitamines en voedingsstoffen er inmiddels uit zijn.

Recepten met broccoli

Genoeg manieren dus om een broccoli te snijden, zonder veel troep op de plank of in de keuken. Inspiratie nodig om de groente te verwerken in een recept?

Kijk dan op onze receptenpagina!

(Bron: Culy, Allerhande, AD, TikTok. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reactie

    Jekkel says:

    Dit doe ik al jaren ook met bloemkool