Boerenkoolmalfatti

Boerenkoolmalfatti met oesterzwammen

Het woord malfatti betekent letterlijk mislukkeling. Het gerecht is niet letterlijk mislukt, maar de vorm van de balletjes is onregelmatig. Deze boerenkoolmalfatti met oesterzwammen is natuurlijk niet mislukt, sterker nog, hij is heerlijk!

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 150 gram boerenkool
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 150 gram oesterzwammen
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram bloem
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de boerenkool circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Scheur de oesterzwammen boven de pan en bak circa 4 minuten. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg toe. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken.

Meng in een kom de ricotta, bloem en boerenkool. Rasp de helft van de kaas en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Vorm balletjes van dit deeg.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de balletjes circa 3 minuten. Haal de ballen er met een schuimspaan uit en voeg toe aan de saus. Verdeel de ballen en saus over borden. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie