Auberginestrata

Een strata is eigenlijk een Amerikaans gerecht. Het is bedoeld om de restjes van de vorige dag op te eten. De basis is oud brood, eieren en kaas en met de rest van de ingrediënten kunt u variëren. Sandra maakt een auberginestrata.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 puntpaprika
  • peper, zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 400 gram oud volkorenbrood/ meergranen pistolet/stokbrood
  • 2 tomaten
  • 5 eieren
  • scheutje melk
  • 30 gram Pecorino

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de aubergine in blokjes, voeg toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur. Snijd de puntpaprika in ringen en verwijder de eventuele zaadlijsten. Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in. Scheur het brood en verdeel over de ovenschaal. Verspreid hierover de gebakken groente. Snijd de tomaten in plakken en verdeel hierover. Kluts de eieren. Voeg de melk en de Provençaalse kruiden toe. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan de eieren. Schenk de eieren over het brood en de tomaten. Verdeel hierover de rest van de kaas. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de strata over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    ConnyS says:

    Vandaag gemaakt, wat een makkelijk en lekker recept, bedankt!

    Marianne Knoester says:

    Ik heb eigenlijk een vraag. Jullie zeggen altijd oven voorverwarmen op 200 graden (of 180 graden, ligt aan het reecept), maar voor wat voor soort oven geldt dat? Ik gebruik altijd een heteluchtoven.

      MAX Vandaag says:

      Beste Marianne Knoester, bedankt voor uw bericht. Over het algemeen geldt dat de temperatuur bij een heteluchtoven iets lager (zo’n 10 procent) kan worden gezet dan een traditionele oven. Dit omdat de warmte meer circuleert en gerechten daardoor wat sneller garen.