Tabouleh met aubergine en boterkabeljauw

Dit recept van Sandra staat in een handomdraai op tafel. Dat komt mede doordat de kabeljauw snel gaart. Het roosteren van de aubergineblokjes voor de tabouleh, salade, neemt het meeste tijd in beslag. Die zorgen wel voor een rijke smaak van de tabouleh.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 bossen peterselie
  • 0,5 bosje munt
  • 1 lente-ui
  • 1 groene peper
  • 300 gram tomaten
  • 1 citroen
  • 100 gram bulgur
  • 200 gram kabeljauw
  • 30 gram roomboter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Hussel goed door en bak de aubergineblokjes circa 20 minuten.

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de bulgur volgens bereidingswijze op de verpakking.

Hak de peterselie en munt fijn en doe in een kom. Snijd de lente-ui en groene peper in dunne ringen en voeg toe. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe. Rasp de helft van de citroen en pers de helft van de citroen uit boven de kom. Giet de bulgur af en voeg toe. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de vis met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de vis circa circa 4 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg aan het einde een klontje boter toe en laat smelten. Pers de andere helft van de citroen uit boven de pan.

Voeg de aubergineblokjes toe aan het peterselie-bulgurmengsel en meng alles goed door.

Verdeel de tabouleh met aubergine over borden en leg hier een kabeljauwfilet op.

Eet smakelijk!

Geef een reactie