halve avocado

6 manieren hoe u een halve avocado kunt bewaren

Een avocado is een heerlijke, maar machtige toevoeging aan een maaltijd. Wanneer u hem aansnijdt en de helft ervan wilt bewaren tot een later moment, dan wordt hij al snel bruin. Of gaat hij anders smaken. We beschrijven 6 manieren waarop u een halve avocado kunt bewaren, zonder dat dit al teveel afbreuk doet aan de vrucht.

Laat de pit erin zitten

Het is belangrijk om de pit te laten zitten in de helft die u bewaart. Hierdoor blijft de avocado sowieso al langer goed en verkleurt het gedeelte waar de pit in zit niet. Door hem vervolgens luchtdicht te verpakken, kunt u er op een later moment alsnog van genieten.

Huishoudfolie

Wikkel, om het vruchtvlees groen te houden en verkleuring te voorkomen, huishoudfolie om de halve avocado met pit.

avocado
Lees ook: Zo krijgt u een te harde avocado sneller eetrijp

Gebruik zuur om verkleuren tegen te gaan

Verkleuring wordt nog beter voorkomen, door citroen- of limoensap over de avocadohelft te druppelen.

Avocado met ui bewaren

Leg de halve avocado met de schil naar beneden in een bakje en leg daar een in stukken gesneden ui omheen. Door de zwavelgassen uit de ui wordt het oxidatieproces vertraagd. En blijft de avocado vers, zonder dat hij een uiensmaak krijgt.

Avocado in water leggen

U heeft geen zuren, ui of plastic nodig, wanneer u de avocado met de aangesneden kant in een bakje met een laagje water legt en deze met een deksel afsluit. Op deze manier kunt u de vrucht zeker een dag bewaren, zonder dat er verval optreedt. Eventueel kunt u hem voor gebruik eerst even droog deppen met keukenpapier.

avocado
Lees ook: Wat is het verschil tussen een bruine en groene avocado?

In de vriezer bewaren

Heeft u de halve avocado voorlopig niet nodig, dan kunt u het overgebleven deel ook invriezen. De smaak verandert dan overigens wel wat. U kunt de vrucht het beste geleidelijk weer laten ontdooien. Dit doet u door hem 12 tot 24 uur voor gebruik in de koelkast te leggen.

(Bron: archief, RTL Nieuws, AD, Voedingscentrum, Foodies Magazine, Santé. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Kikki says:

  Avocado goed houden, Ik heb een aardewerk soepkom over de halve avocado gelegd en hij was nauwelijks verkleurd.

   parrhesia says:

   Bedankt KIKKI voor dit advies, weinig gedoe tegenover al die andere ideeën, heb deze ook allemaal geprobeerd,maar zonder verkleuring li
   uit dat niet.