brievenbuspost

Postbodes staken, geen brievenbuspost

In Nederland wordt vandaag, op 20 september 2018, geen brievenbuspost bezorgd. De postbodes van PostNL staken. Grotere pakketten die door andere postbedrijven worden bezorgd, lopen geen vertraging op en worden gewoon afgeleverd.

Tegen afschaffen postsorteercentra

Er wordt gestaakt omdat vakbond FNV en de postbodes tegen het afschaffen van de postsorteercentra zijn. PostNL wil van deze plekken af en vindt dat postbodes voortaan op straat de poststukken moeten sorteren. Volgens de vakbond lopen door deze maatregel honderden mensen het risico hun baan te verliezen. Daarnaast is FNV van mening dat PostNL de werknemers niet genoeg betrekt bij de ontwikkeling van nieuwe plannen omtrent de toekomst van het postbedrijf.

Volgens de vakbond ligt het postverkeer vooral stil in de regio’s Den Bosch en Arnhem, maar zal de actie bijval krijgen door het hele land. Het is dus in principe geen landelijke staking, maar de kans dat er post bezorgd wordt is nihil.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste staking onder PostNL-personeel. Eerder in 2018 wordt er ook al gestaakt om betere arbeidsvoorwaarden en meer loon af te dwingen. Ook bij de staking op 20 september 2018 spelen deze componenten nog steeds mee.

(Bron: ANP, NOS)

Geef een antwoord