mobiel

Op zoek naar een mobiel voor ouderen, waar kunt u dan uit kiezen?

Wilt u een mobiel aanschaffen die geschikt is voor ouderen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van de keuze is het wel of niet mogelijk om ermee te internetten.

Het soort mobiel

Het is bij de keuze voor het soort mobiel goed om te bedenken waar die precies aan moet voldoen. Moet hij vooral makkelijk in gebruik zijn, wordt er alleen mee gebeld, of is het ook de bedoeling ermee te internetten? U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudige mobiel met weinig tierelantijnen. Maar er zijn ook speciale gsm’s en smartphones voor ouderen. Deze toestellen zijn makkelijk in gebruik en voor slechtzienden, doven en slechthorenden zijn er soms extra opties. Vaak hebben de toestellen grote knoppen en een groot en helder beeldscherm. Ook geven ze een luid en duidelijk geluid bij inkomende oproepen en hebben ze soms gehoorapparaat-ondersteuning.

Makkelijk in gebruik

Moet het toestel vooral makkelijk in gebruik zijn en wordt er alleen mee gebeld, dan is een senioren gsm een goede optie. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om voor een toestel te kiezen dat is voorzien van fotoknoppen. In plaats van alle nummers te onthouden of via een keuzemenu op te zoeken kunnen er dan foto’s van enkele van de meest gebelde contacten geplaatst worden. De knoppen om de mobiel op te nemen of een gesprek te beëindigen zijn verder één van de weinige andere mogelijkheden. Waarmee het zeer overzichtelijk blijft. De knoppen zijn bovendien vaak fysiek en hoeven dan niet via een beeldscherm bediend te worden. Het nadeel is dat er geen toegang tot internet is, dus apps als WhatsApp kunnen niet gebruikt worden.

Toestel met toegang tot internet

Is het de wens om wel toegang tot internet te hebben, dan kan worden gekozen voor een smartphone voor ouderen. Deze zijn eenvoudiger in gebruik dan gewone smartphones, maar hebben wel meer mogelijkheden dan een gsm zonder internet. Zo kunnen er apps op gezet worden en kan er bijvoorbeeld naar nieuws gezocht worden. Ook videobellen is dan mogelijk. De mobiel wordt meestal via een touchscreen bediend en dus niet via fysieke knoppen.

Letters mobiel vergroten

Nog niet toe aan een mobiel voor ouderen, maar wilt u wel graag wat grotere letters op uw scherm? In een eerder artikel leggen we uit hoe u dat doet.

(Bron: United Consumers, KPN, Bol)

Geef een reactie

Reactie

  dragon says:

  Bij Tmobile stond de “alcatel 3080” aanbevolen als een makkelijk te bedienen telefoon..
  Ik heb deze aangeschaft, maar het is onmogelijk om ermee te werken.
  De oproepgeluiden zijn erg zacht, maar ook het gesprek ik nauwelijks hoorbaar.
  Ik raak in het doolhof van mogelijkheden de weg kwijt.
  Mijn broer heeft verleden jaar ook een z.g. seniorentoestel van het merk DORO .
  Dat was hetzelfde probleem. Niet mee te werken.
  Ik vraag mij af wie deze telefoons testen?
  Het probleem zit hem voornamelijk dat ze TEVEEL kunnen.
  Ik hoef geen spelletjes op dat ding