goedkoper

Deze producten zijn niet duurder, maar juist goedkoper geworden

Energie, voedsel, uitstapjes… alles lijkt duurder te worden. Toch zijn er ook producten die juist goedkoper geworden zijn. Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar het is toch goed om te weten op welke zaken u nog wél kunt besparen. RTL Nieuws heeft daarvoor de prijzen van producten en productgroepen geanalyseerd die het CBS maandelijks bijhoudt.

Papier, beddengoed en gordijnen goedkoper

Ten opzichte van de prijzen in 2021 heeft het CBS ondervonden dat een groot gedeelte van de producten in prijs gestegen zijn. Bij 26 categorieën zijn de producten echter goedkoper geworden. Dat is om te beginnen het geval bij producten van papier. Die zijn ten opzicht van maart 2021 5,1 procent goedkoper geworden. Ook beddengoed en gordijnen zijn respectievelijk 1,3 en 1,1 procent goedkoper geworden.

Coronatijd gunstig geweest voor autoverzekeringen

In het geval van autoverzekeringen gaat het volgens het CBS om een verlaging van 8 procent. Er is in coronatijd minder gereden en daardoor is er ook minder schade gemaakt, waardoor de premies niet hoeven te stijgen. Ook zijn er in dat geval meer schadevrije jaren opgebouwd, wat een korting op de premie oplevert.

inflatie
Lees ook: Hoe zit het? Wat is inflatie en wat betekent het voor uw portemonnee?

Koptelefoons tot wel 11 procent goedkoper

Koptelefoons zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Vooral de duurdere versies, die geluid reduceren (noise canceling). Hierdoor is het aanbod en dus de concurrentie flink gestegen. Fabrikanten brengen ook steeds goedkopere varianten op de markt. Daardoor kan de prijsverlaging ten opzichte van vorig jaar oplopen tot wel 11 procent. Ook op het gebied van mobiele telefoondiensten en tafel- en toiletlinnen zit u goed, want ook daar zijn flinke prijsverlagingen doorgevoerd.

Mobiel abonnement

Ook de aanbieders van mobiele telefoondiensten hebben namelijk te maken met flinke concurrentie en daar profiteert de klant van. In dit geval vallen de diensten zo’n 6,6 procent goedkoper uit dan maart 2021. Bij tafel- en toiletlinnen zijn de prijzen met 5,6 procent gedaald, dus heeft u daarvan nog iets nieuws nodig, dan kan het nu een gunstig moment zijn ze aan te schaffen. Voor wie speelgoed wil kopen voor de (klein)kinderen is dit jaar zo’n 1,2 procent goedkoper uit.

(Bron: RTL Nieuws. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Fonteyn says:

  Kunnen we dan weer het vakantiegeld aan uitgeven:
  aow.nu/aow-zo-zit-het/wat-houdt-aow-vakantiegeld-in/

  Toch fijn dat er ook goed nieuws te melden is in deze tijden.

  Margi says:

  Mobiel abonnement goedkoper? Nou ik kreeg vorige week bericht van Tele2 dat mijn abonnement per 1-7-2022 met 2,7% (!!!) stijgt in verband met INFLATIECORRECTIE !!!!!!!