C&A

C&A sluit 4 winkels

C&A sluit in 2017 4 winkels. Het gaat om filialen in Utrecht, Nijverdal en in Pijnacker. Als reden wordt gegeven het ‘slechte bedrijfseconomische resultaat’ van de winkels. Dat meldt Trouw donderdag 27 oktober 2017 op basis van een brief aan het personeel die de krant in handen heeft.

Geen gedwongen ontslagen

De leiding van het kledingconcern laat weten geen verbetering van de resultaten in deze winkels te verwachten. Het gaat om 2 filialen in Utrecht, 1 in Nijverdal en 1 in Pijnacker. De 4 C&A-winkels gaan in mei en juni 2017 dicht. De werknemers van de 4 filialen zijn eerder deze maand geïnformeerd. Er vallen geen gedwongen ontslagen, want het personeel kan aan de slag in nabijgelegen winkels.

C&A is niet de enige

C&A is niet het enige winkelconcern dat kampt met problemen. In 2015 gingen V&D en schoenenbedrijf Macintosh failliet. Eerder dit jaar hield het op voor MS Mode en McGregor. Wereldwijd heeft C&A in  meer dan 20 landen 1575 winkels. In Nederland heeft het kledingconcern 132 filialen.

Hoewel C&A geen omzet- of winstcijfers bekend maakt ziet FNV-bestuurder Niels Suijker de sluiting niet als teken dat het met het hele bedrijf slecht gaat. “Het zegt iets over hoe de filialen het doen, maar niet per se iets over heel C&A”, aldus Suijker.

(Bron: ANP/NOS)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Het antwoord op de CAO onderhandelingen. Als de vakbonden aandringen volgen meer sluitingen.