Duur 01:20
Gepubliceerd op 7 april 2016

Deel 4: Vermogensmeter

Bent u uitgekeken op trainen met een hartslagmeter of wilt u gewoon nóg gerichter trainen, dan kunt u de aanschaf van een vermogensmeter overwegen. Hierbij geldt echter in nog grotere mate dan bij een hartslagmeter dat u heel goed moet weten wat u doet.

Trainingsschema

Een specifiek trainingsschema op maat is voor het trainen met een vermogensmeter een vereiste. Zonder hulp van een trainer kunt u de getallen op een vermogensmeter namelijk niet goed interpreteren en dan heeft het trainen met dit instrument geen zin.

Als u de aanschaf van een vermogensmeter overweegt heeft u de keuze uit vier verschillende systemen.

  • Vermogensmeter in de as van het achterwiel
  • Vermogensmeter op de crankarm
  • Vermogensmeter in de trapas
  • Vermogensmeter in het pedaal

Verschillen zitten voornamelijk in de prijs en de accuraatheid. Hoe accurater de vermogensmeter is, hoe duurder. De beste variant is een vermogensmeter in de trapas, maar die zijn daardoor ook erg duur. Voor de prijs van die vermogensmeters kunt u ook een hele nieuwe fiets aanschaffen. Bedenk dus goed of trainen met een vermogensmeter iets voor u toevoegt en of u de tijd en energie wilt steken in het uitpluizen van de data die een vermogensmeter levert.

Een vermogensmeter is dus optioneel als u gaat fietsen. Maar er zijn een aantal andere dingen die u zeker bij u moet hebben! Daarover meer in het volgende deel. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer