Deel 8: Candybar

Omroep: MAX

Duur: 0:03:42

Uitzending: do 19 mei 2016 00:00

Deel 8: Candybar

Bonbons die niet zo zwaar op de maag liggen, bestaan ook. Het effect dat zo’n bonbon met zich meebrengt, is dat u er stiekem gewoon nog een neemt!

Benodigdheden:

  • pan
  • bakpapier
  • mal
  • vriezer
  • scherp mes

Ingrediënten:

  • 200 gram melk chocola
  • 100 gram puur chocola
  • 100 gram roomboter
  • schenkstroop
  • 2 handjes zoute pinda’s
  • 6 pennywafels (in stukjes)

Bereiding:

  1. Smelt 100 gram roomboter met 200 gram melk chocola en 100 gram pure chocola in een pan au bain-marie.
  2. Roer 3 eetlepels schenkstroop door het mengsel.
  3. Mix dit alles tot een glimmend geheel en haal de pan van het vuur.
  4. Roer 2 handjes zoute pinda’s door het mengsel.
  5. Gooi 4 tot 6 pennywafels in stukjes door het mengsel en roer dit tot een geheel.
    Tip: wilt u een candybar die niet zo zwaar valt? Maak dan nog grovere stukken van de wafels wanneer u het mixt. Hoe grover de wafels, hoe luchtiger de candybar wordt.
  6. Zet een met bakpapier beklede mal klaar en stort het mengsel erin. Zet hem een uur of 2 á 3 in de koelkast. Wilt u dit proces bespoedigen, dan kunt u hem ook een half uur tot een uur in de vriezer zetten.
  7. Trek hem na de koeltijd uit de mal door aan het bakpapier te trekken, zodat de candybar loskomt van de zijkanten.
  8. Snijd de candybar in repen of brokken, alles is mogelijk.
    Tip:
    Geeft u een klein feestje? Dan kunt u de candybar in grotere stukken delen. Komen er veel mensen? Dan is het handig om de candybar in meerdere kleine stukjes te snijden.

Deze overheerlijke zelfgemaakte candybar kunt u leuk serveren samen met andere bonbons op een groot bord. Omdat u bepaalt hoe groot deze bonbon wordt, is het goed om van tevoren te weten hoeveel stukken u nodig heeft. In deel 9 legt Annemieke uit hoe u uw bonbons kunt versieren. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Jasppim says:

    Zelfgemaakte candybar,

    Wat ik heel jammer vind dat in het recept margarine staat en in het filmpje roomboter gebruikt wordt.
    In het recept wordt de chocolade au bain-marie gesmolten en in het filmpje wordt de boter en chocolade gelijk bij elkaar gedaan en gesmolten. Voor een beginneling is dit heel verwarrend. Zet hem in de koelkast en als je niet kan wachten in de vriezer. Wat is nou het goede recept?

    Vriendelijke groet,
    Marianne

    1. MAX Vandaag says:

      Beste Jasppim, hartelijk dank voor uw reactie. We hebben de video met het recept vergeleken en wij snappen dat die verwarring geven. Wij hebben het recept aangepast.