Duur 04:33
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 3: Hazelnootpastabonbon

Misschien houdt u meer van hartig beleg op uw brood, maar hazelnootpasta in bonbons is echt zalig! En omdat de ganache al klaar is als u aan deze bonbons begint, zijn ze lekker snel klaar!

Benodigdheden:

 • pan
 • kom
 • siliconen bonbonvorm
 • kunststof spatel
 • lepel
 • koelkast
 • 2 theelepeltjes

Ingrediënten voor 15 bonbons:

 • 150 gram chocoladedruppels
 • 15 theelepels hazelnootpastavulling

Bereiding:

 1. Laat de siliconen vorm 15 minuten koud worden in de vriezer.
 2. Smelt de chocola au bain-marie. Houd de chocola het gehele proces in beweging.
 3. Tempereer de chocola met een spatel naar 32°C.
 4. Haal de siliconen vorm uit de vriezer en giet de warme chocola in de bakjes.
 5. Zorg ervoor dat de zijkanten van de bakjes ook goed bedekt zijn met chocola; dit doet u door de vorm langzaam heen en weer te bewegen.
 6. Zijn de zijkanten bedekt met chocola? Houd de vorm boven de kom op de kop, zodat alle overtollige chocola er weer uit loopt.
 7. Schraap de laatste chocola met de spatel in de kom, bewaar de chocola in de kom.
 8. Zet de vorm terug in de koelkast. Laat de chocolade 15 tot 30 minuten opstijven. Haal vervolgens de vorm weer uit de koelkast.
  Tip: weet u niet zeker wanneer de chocola hard genoeg is als hij uit de koelkast komt? Trek dan aan de zijkant van de siliconen vorm. Laat de chocola los van de zijkant? Dan is hij hard genoeg. Laat de chocola niet los? Doe de vorm dan terug in de koelkast tot de chocola wel loslaat van de zijkant.
 9. Lepel in elk chocoladebakje een theelepel hazelnootpasta als vulling.
 10. Verwarm de chocola die over was weer au bain-marie.
 11. Giet de vloeibare chocola over de vorm heen. Dit laagje wordt de onderkant van de bonbons.
 12. Doe de vorm weer 15 tot 30 minuten in de koelkast en laat de bovenkant goed hard worden. Haal vervolgens de vorm weer uit de koelkast.
 13. Keer de vorm ondersteboven en druk de bonbons heel voorzichtig uit de vorm.
  Tip:
  Duw de bonbons uit de vorm alsof u een kauwgompje uit een pakje duwt. Let er altijd goed op dat de bonbons niet scheuren. Is dit wel het geval? Doe ze dan nog even terug in de koelkast.
 14. Zitten er stukjes chocola aan de zijkant van de bonbons? Snijd dit eraf met en scherp mesje, zo krijg u mooie rechte bonbons.
 15. Serveren maar!

Hazelnootpastabonbons zijn erg praktisch. U kunt zelf bepalen hoe groot ze worden, door de siliconen vorm die u kiest. Dienen de bonbons als taartje? Maak dan voor iedereen een grote bonbon. Is het een eenhapstussendoortje, maak dan veel kleinere bonbons. In het volgende deel leert u een bonbon maken met witte chocola! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Reactie

 1. edro says:

  Jammer dat het zo’n knoeiboel is tijdens het maken van de bonbons. Als er met een spuitzak en krabbertjes gewerkt wordt werkt het veel makkelijker en netter .

Bekijk ook

Meer