John Williams zoekt briljante ideeën

Te gast: Ted van Essen, Monique Smit, Manouk van der Meulen, Mounir, John Williams en Nits.

Het is voor veel kinderen voorjaarsvakantie, daarom zendt Efteling Kids Radio uit vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Monique Smit is een van de presentatoren.

Huisarts Ted van Essen vertelt alles over ons lymfestelsel. Wat is bijvoorbeeld lymfoedeem en hoe ontstaat het? Ook vertelt Ted over de wereldprimeur die Maastricht UMC+ had: supermicrochirurgie met robotondersteuning zou lymfoedeem kunnen verhelpen.

Actrice en schrijfster Manouk van der Meulen schreef onlangs haar eerste roman 'De Rode Draagdoek'. Een boek over een jonge vrouw die haar pasgeboren baby afstaat en in Afrika met beschadigde olifanten gaat werken. Wat bracht Manouk op dit thema?

John Williams zoekt creatievelingen met een briljant brein voor een nieuw televisieprogramma. Wie pitcht hét concept voor een beter, schoner en socialer Nederland?

Het optreden is door de heren van Nits. In de jaren '80 waren ze zowel nationaal als internationaal de meest succesvolle Nederlandse band. De band die alweer 45 jaar bestaat heeft een nieuw album, Knot, én een nieuwe theatertour.

En in de keuken staat tv-kok Mounir Toub.