Niet alle uitzendingen zijn terug te kijken op MAX Vandaag. Er zijn twee opties:

Beperkte periode beschikbaar

In verband met uitzendrechten mogen verschillende programma’s na uitzending op televisie niet of slechts een beperkte periode online beschikbaar staan. Als een programma voor een beperkte periode bekeken kan worden, dan staat dat aangegeven naast de player. U ziet hier de tijd staan dat de aflevering nog online bekeken kan worden. Na deze periode is de aflevering niet meer beschikbaar. Wel kunt u de uitzending en afleveringsinformatie nog vinden, maar waar eerst de player stond, staat nuee n afbeelding.

Alleen in  Nederland beschikbaar

De programma’s op MAX Vandaag kunnen in het buitenland bekeken worden, tenzij rechthebbenden dat niet toestaan. Dat heeft te m aken met het zogenaamde ‘geoblocking’.

Geoblocking is een systeem waarbij er wordt gecontroleerd vanaf welk IP-adres een gebruiker de website bezoekt. Elke computer heeft een uniek IP-adres en het is bekend welke IP-adressen binnen Nederland beschikbaar zijn. Bepaalde programma’s worden voor niet-Nederlandse IP-adressen afgeschermd, omdat MAX alleen de uitzendrechten voor Nederland en niet de wereldwijde rechten heeft gekocht. De kosten voor wereldwijde rechten zijn vaak hoog. Hierdoor is aangekocht materiaal, met name buitenlandse series, vaak afgeschermd.

Voor Nederlanders in het buitenland is er speciaal het Beste van Vlaanderen en Nederland (BVN) in het leven geroepen. Hierop is een breed aanbod te vinden van nieuws, informatie, amusement en sport. De programma’s zijn zo actueel mogelijk.