Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Di 17 september 2019 10:50 NPO 1 16 min
Herhaald op 8 september 2020 NPO 1

Comfortbrood met gehakt en cheddar

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Vandaag maken we comfortbrood met gehakt en cheddar.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we comfortbrood met gehakt en cheddar.

De geel-oranje cheddar kaas kent zijn oorsprong in het dorp Cheddar in de Engelse Somerset. De kaas wordt gewoon van koemelk gemaakt, maar het is vooral het rijpingsproces wat de kaas bijzonder maakt. Ze worden namelijk gerijpt in grotten. Daardoor krijgt het een pittige smaak. Een ideale kaas om te verwerken in gerechten. Sandra gebruikt de cheddar om haar comfortbrood met gehakt een lekker pittig smaakje te geven.