Podcast Zestig van Elles de Bruin

Zestig #5: carrière op je ouwe dag

In aflevering 5 van de podcast Zestig onderzoekt Elles de Bruin de mogelijkheden voor een carrière op oudere leeftijd. Kun je als je bijna 60 bent nog een een switch maken? Of kun je tot het einde van je loopbaan nog hetzelfde werk blijven doen? Zelf vraagt Elles zich af of ze nog wel op tv kan als ze straks 60 is.

Kennis en ervaring

In de podcast zegt haar baas Jan Slagter erover: Natuurlijk kun je nog op tv, ik kijk helemaal niet naar leeftijd. Het gaat mij erom: wat lever je, wat voor impact heb je op tv. Ik werk graag met oudere presentatoren die soms al een carrière achter zich hebben. Die hebben enorm veel kennis en kunde en dat kunnen we goed gebruiken bij MAX”.

Leeftijdsdiscriminatie

Arbeidsmarkt-deskundige Marja Beumer zegt in Zestig dat er tot 2050 enorm veel banen zijn, ook door vergrijzing, maar dat dit niet wil zeggen dat oudere werknemers altijd makkelijk aan de slag komen omdat er nog een enorme leeftijdsdiscriminatie heerst op de arbeidsmarkt. “Er zijn nog steeds veel vooroordelen over de oudere werknemer. Ze zijn lui, niet flexibel, lastig, dat denkt men. Maar uit onderzoeken blijkt keer op keer dat dit niet zo is”.

Onderwijzeres Mariska Stolk geeft aan dat nu ze bijna 60 is, ze niet meer dezelfde energie heeft als voorheen. “Ik ben niet meer haantje de voorste, dat hoeft ook niet, maar ik heb veel ervaring waar anderen veel van kunnen leren”.

Beluister aflevering 5:

Beluister hier alle afleveringen van Zestig of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

Geef een antwoord