Wat is een podcast?

De podcast is erg populair. Menig radioprogramma heeft een eigen podcast, maar er worden ook steeds vaker nieuwe geproduceerd. Ook MAX is fan. Samen met Radio 1 brengt MAX de podcast Ik was jou uit. Hierin interviewt Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’. Maar wat is een podcast eigenlijk?

Geluidsbestand

Een podcast is een geluidsbestand dat u kunt beluisteren op een computer, tablet of mobiele telefoon. Bij een radioprogramma zijn luisteraars gebonden aan een bepaalde uitzendtijd, maar een podcast luistert u gewoon als u tijd en zin heeft. Bijvoorbeeld tijdens het huishouden of een autorit. De meeste podcasts bestaan uit gesproken woord. Het is een hele persoonlijke luisterervaring, omdat er bijna over élk onderwerp wel iets te vinden is. Van waargebeurde verhalen, hoorspelen en religie, tot het nieuws en een cursus puppy-opvoeden. Voor ieder wat wils!

Abonneren

Vindt u een podcast leuk, dan kunt u zich abonneren. Elke nieuwe podcast ontvangt u dan in uw bibliotheek op de computer, tablet of telefoon. Mocht u uw waardering voor een podcast uit willen spreken, dan kan dit vaak onder de betreffende podcast doen. Zo zorgt u er ook voor dat anderen het ook sneller vinden.

Podcasts zijn gratis te downloaden via programma’s als iTunes (Apple) of Google Play (Android) of Grover Podcast (Windows). Ook de websites van de NPO-radiozenders bieden veel podcasts aan.

Geef een reactie