werk in uitvoering

Werk in Uitvoering #9: verpleegkundige Marieke van den Enden

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Aflevering 9: verpleegkundige Marieke

In deze aflevering horen we Marieke van den Enden. Ze werkt 36 uur per week bij Stichting De Rijnhoven in Harmelen als VVT verpleegkundige. VVT staat voor Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Marieke zit 25 jaar in het vak en heeft het erg zien veranderen in al die jaren. In de zorginstelling waar zij werkt, wonen ouderen met verschillende vormen van dementie. Als verpleegkundige ziet ze de bewoners zelf, geeft ze consulten aan verzorgers en ze begeleidt opleiders. Het werken met dementerende ouderen maakt het vak afwisselend en uitdagend. Een werkdag is nooit saai. En wat Marieke verdient? Het antwoord op die vraag is te horen in de nieuwste aflevering van Werk in Uitvoering.

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie