werk in uitvoering

Werk in Uitvoering #6: begraafplaatsbeheerder Bert Pierik

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen. 

Aflevering 6: de begraafplaatsbeheerder

In deze aflevering van de podcast Werk in Uitvoering gaat Joris mee met begraafplaatsbeheerder Bert Pierik. Al generaties lang beheert de familie Pierik een begraafplaats in Zwolle. De begraafplaats stamt uit de veertiende eeuw en wordt met veel zorg onderhouden. Het ‘echte’ begraven doen zijn collega’s. Bert doet de administratie. Bert Pierik: “Ik begraaf iemand als het ware in de computer.” Joris loopt mee met Bert en ontdekt dat het beheren van een begraafplaats niet zo rustig is als dat het lijkt, want er moet veel geregeld worden bij een uitvaart en de nabestaanden hebben veel zorg en aandacht nodig. De grote vraag die Joris aan het eind van de aflevering aan Bert stelt is: hoeveel verdient een begraafplaatsbeheerder eigenlijk?

Beluister de aflevering

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast

Geef een reactie