werk in uitvoering

Werk in Uitvoering #14: schippers Alex Pomp en Liana Engibarjan

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Aflevering 14: de schippers

Alex en Liana varen samen met hun zoontje op een binnenvaartschip, een tanker. Het werken en varen op een tanker is intensief. Er gelden allerlei strenge veiligheidsvoorschfiten, want zij vervoeren 3 miljoen liter benzine. Ook het onderhoud van het schip behoort tot de werkzaamheden, dus het werk is eigenlijk nooit klaar. Om dit vol te houden hebben Alex en Liana een werkschema van 2 weken op en 2 weken af. Dat is een hoop georganiseer, maar houdt het leven ook afwisselend. Wat verdienen zij met dit bijzondere werk? Joris vaart mee en komt erachter.

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie