Werk in Uitvoering

Werk in Uitvoering #18: tandarts Karin Molhoek

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Aflevering 18: de tandarts

Karin Molhoek (49 jaar) is al 22 jaar tandarts. En met veel plezier. Ze doet naast gebitscontrole en -reiniging ook esthetische tandheelkunde. Veel mensen zijn onzeker over hun gebit en Karin vindt het fijn om mensen weer te laten durven lachen en hun zelfvertrouwen terug te geven. Ze heeft haar klanten daardoor zien veranderen. Karin wilde na de middelbare school iets creatiefs doen, maar voor de kunstacademie vond ze zichzelf niet goed genoeg. Zo kwam ze op tandheelkunde. “Het is best een creatief vak, wat veel mensen niet verwachten. Dat vind ik juist het leuke. Het handwerk, maar ook het creëren van dingen: tanden mooi maken en een lach mooi maken. Dat is wat mij heel veel voldoening geeft. En plezier.” Karin werkt 60 tot 70 uur per week, waarvan 27 ‘aan de stoel’. De rest van de tijd geeft ze cursussen, laat ze zich bijscholen en onlangs heeft ze een nieuwe praktijk helpen opzetten. Het beroep is afwisselend en ze hoopt het nog minstens 22 jaar te blijven doen.

 

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie