werk in uitvoering

Werk in Uitvoering #10: bloemenkweker Herman de Jong

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Aflevering 10: de bloemkweker

Herman is een boerenzoon. Hij wilde graag de boerderij overnemen van zijn, vader maar zijn vader vond dat Herman beter voor zichzelf kon beginnen. Op een landje bij zijn vader is Herman begonnen met ‘buitenbloemen’. Op zijn 28e is hij in de lelies gegaan en heeft hij een bedrijf opgebouwd. Hij is teler en zijn lelies worden geëxporteerd naar verschillende landen. Joris vraagt hem in deze aflevering van Werk in Uitvoering wat het telen van deze bloemen oplevert.

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie