Robin de Wever, Welkom in de Volksbuurt over een goede buur

Welkom in de Volksbuurt #6: wat te doen met de buren?

In de MAX/NPO Radio 1-podcast Welkom in de volksbuurt onderzoekt journalist Robin de Wever wat er gebeurt als yuppen en andere jonge hoogopgeleiden massaal in een oude, typisch Nederlandse buurt komen wonen. Als een volksbuurt minder volks wordt, wat gaat er dan verloren? Kortom: wat merken bewoners van gentrificatie in hun volksbuurt? Dat onderzoekt Robin, zelf een bakfietsende yup, in zijn eigen wijk in de 5-delige podcastserie. In een extra aflevering gaat Robin op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe wordt u een goede buur. 

Hoe wordt u een goede buur?

In deze extra aflevering van Welkom in de Volksbuurt gaat podcastmaker Robin de Wever gaat op zoek naar oplossingen voor de verdeeldheid in (volks)buurten, met reacties uit het publiek, tips van experts en ervaringsdeskundigen en voorbeelden uit de praktijk. Robin ontvangt, naast hoofdpersonen uit de podcast, ook experts . “Er bleef wat knagen. We zijn veel thuis, alleen, op ons eilandje. Als je niet alleen maar thuis wil zitten en op jezelf wil leven, maar onderdeel wil zijn van je omgeving, hoe doe je dat dan? Kortom: hoe ben je een goede buur? Hoe maak je contact met mensen die misschien wel anders zijn dan jij?

Beluister hieronder de extra aflevering van Welkom in de Volksbuurt:

Beluister hier alle afleveringen van Welkom in de volksbuurt of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: MAX)

Geef een antwoord