Robin de Wever, Welkom in de Volksbuurt over een goede buur

Welkom in de volksbuurt #5: het einde van de volksbuurt

In de nieuwe MAX/NPO Radio 1-podcast Welkom in de volksbuurt onderzoekt journalist Robin de Wever wat er gebeurt als yuppen en andere jonge hoogopgeleiden massaal in een oude, typisch Nederlandse buurt komen wonen. Als een volksbuurt minder volks wordt, wat gaat er dan verloren? Kortom: wat merken bewoners van gentrificatie in hun volksbuurt? Dat onderzoekt Robin, zelf een bakfietsende yup, in zijn eigen wijk in de 5-delige podcastserie. In aflevering 5: het einde van de volksbuurt. 

Nederland van de toekomst

Als de volksbuurt tegen de vlakte gaat, wat houd je dan over? Hoe ziet het Nederland van de toekomst eruit? Dat zijn de vragen die Robin de Wever zich afvraagt.

Daarnaast brengt hij een bezoek aan Doortje Smithuijsen, die veryupping van dichtbij meemaakte, en toen zelf de yup werd. In deze aflevering spreekt Robin met Doortje Smithuijsen, Jacob Donze van Buurtmuseum Kamperpoort, bewoners Rita Wolters-Twierike en Annie Eijsinga en stadsgeograaf Henk Snel.

Beluister hieronder aflevering 5 van Welkom in de volksbuurt:

Beluister hier alle afleveringen van Welkom in de volksbuurt of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: MAX)

Geef een reactie