Robin de Wever, Welkom in de Volksbuurt over een goede buur

Welkom in de volksbuurt #3: jaloers op de buurvrouw

In de nieuwe MAX/NPO Radio 1-podcast Welkom in de volksbuurt onderzoekt journalist Robin de Wever wat er gebeurt als yuppen en andere jonge hoogopgeleiden massaal in een oude, typisch Nederlandse buurt komen wonen. Als een volksbuurt minder volks wordt, wat gaat er dan verloren? Kortom: wat merken bewoners van gentrificatie in hun volksbuurt? Dat onderzoekt Robin, zelf een bakfietsende yup, in zijn eigen wijk in de 5-delige podcastserie. In aflevering 3: jaloers op de buurvrouw. 

Wat als het tegenzit?

Wat als u het tegenzit, in de volksbuurt? Voordat Robin het Soesterkwartier verlaat, gaat hij op bezoek bij zijn vroegere buurvrouw. Die laat onbedoeld zien wat er op het spel staat.

In deze aflevering spreekt Robin met oud-buurvrouwen Ria Ruitenbeek, Jopie Hosseling Malesteen en Ria van Amerongen. En Wouter van Gent van de Universiteit van Amsterdam en wethouder Astrid Janssen komen aan het woord.

Beluister hieronder aflevering 3 van Welkom in de volksbuurt:

Beluister hier alle afleveringen van Welkom in de volksbuurt of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: MAX)

Geef een reactie