Robin de Wever, Welkom in de Volksbuurt over een goede buur

Welkom in de volksbuurt #4: de stad van de yuppen

In de nieuwe MAX/NPO Radio 1-podcast Welkom in de volksbuurt onderzoekt journalist Robin de Wever wat er gebeurt als yuppen en andere jonge hoogopgeleiden massaal in een oude, typisch Nederlandse buurt komen wonen. Als een volksbuurt minder volks wordt, wat gaat er dan verloren? Kortom: wat merken bewoners van gentrificatie in hun volksbuurt? Dat onderzoekt Robin, zelf een bakfietsende yup, in zijn eigen wijk in de 5-delige podcastserie. In aflevering 4: de stad van de yuppen.

De buurt overspoelt door yuppen

Waar eindigt veryupping? Robin reist naar Amsterdam, waar het al langer speelt en verder gevorderd is. Ria en Cora laten hun hond uit, en zien hun wereld veranderen. Is er nog plek voor hun volkse leven? In deze aflevering: betogers bij het Entrepotdok, Wouter van Gent van de Universiteit van Amsterdam, Ria Nettekoven Leffers, Cora Payralbe en Elaine Michon in Amsterdam-Noord.

Beluister hieronder aflevering 4 van Welkom in de volksbuurt:

Beluister hier alle afleveringen van Welkom in de volksbuurt of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: MAX)

Geef een reactie