Robin de Wever, Welkom in de Volksbuurt over een goede buur

Welkom in de volksbuurt #1: Er wordt over ons gepraat

In de nieuwe MAX/NPO Radio 1-podcast Welkom in de volksbuurt onderzoekt journalist Robin de Wever wat er gebeurt als yuppen en andere jonge hoogopgeleiden massaal in een oude, typisch Nederlandse buurt komen wonen. Als een volksbuurt minder volks wordt, wat gaat er dan verloren? Kortom: wat merken bewoners van gentrificatie in hun volksbuurt? Dat onderzoekt Robin, zelf een bakfietsende yup, in zijn eigen wijk in de v5-delige podcastserie. In aflevering 1: er wordt over ons gepraat. 

Er wordt gepraat: burengerucht

Robin hoort een burengerucht. Er wordt gepraat over hem, en over zijn soort mensen. Dus hij begint een zoektocht, langs de voortuinen van de volkswijk. Wat is er aan de hand? In deze aflevering spreekt hij met Henk de Neeling en Anja Van Bekkum in hun voortuin in Amersfoort. Daarnaast spreekt hij Alex Zhang van snackbar De Hoefslag en Anita den Enting en Marco van Speeltuin Soesterkwartier eveneens in Amersfoort.

In de podcast Welkom in de volksbuurt reist Robin naast Amersfoort ook naar Amsterdam-Noord, waar deze ontwikkeling nog harder gaat. Buurten transformeren daar in hoog tempo. Uiteindelijk belandt hij een eind buiten de Randstad, in Zwolle. Ook daar zijn volksbuurten niet immuun voor ‘veryupping’.

Beluister hieronder aflevering 1 van Welkom in de volksbuurt:

Beluister hier alle afleveringen van Welkom in de volksbuurt of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: MAX)

Geef een reactie