Robin de Wever, Welkom in de Volksbuurt over een goede buur

Welkom in de volksbuurt #2: de glimlach van een kind

In de nieuwe MAX/NPO Radio 1-podcast Welkom in de volksbuurt onderzoekt journalist Robin de Wever wat er gebeurt als yuppen en andere jonge hoogopgeleiden massaal in een oude, typisch Nederlandse buurt komen wonen. Als een volksbuurt minder volks wordt, wat gaat er dan verloren? Kortom: wat merken bewoners van gentrificatie in hun volksbuurt? Dat onderzoekt Robin, zelf een bakfietsende yup, in zijn eigen wijk in de v5-delige podcastserie. In aflevering 2: de glimlach van een kind. 

De glimlach van een kind

Een man, 4 kinderen en een probleem. En: als je zo graag in het Soesterkwartier woont, waarom is er dan ’s ochtends file om de wijk uit te komen? In deze aflevering spreekt Robin de Wever met Aart van Hell van Van Hell Makelaars, Gregory en Beppie Thomassen en Remco van de Wetering van De Alliantie. Hij spreekt tevens Rianne Oosterom, Peter Veeken van OBS De Magneet, Mette Bakker en Jasper Fastl.

In de podcast Welkom in de volksbuurt reist Robin naast Amersfoort ook naar Amsterdam-Noord, waar deze ontwikkeling nog harder gaat. Buurten transformeren daar in hoog tempo. Uiteindelijk belandt hij een eind buiten de Randstad, in Zwolle. Ook daar zijn volksbuurten niet immuun voor ‘veryupping’.

Beluister hieronder aflevering 2 van Welkom in de volksbuurt:

Beluister hier alle afleveringen van Welkom in de volksbuurt of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: MAX)

Geef een reactie