Donderdag – Spaghetti met venkel-uiensaus

Volkorenpasta is beter voor u dan ‘witte’ pasta. De koolhydraten in de volkorenpasta zijn moeilijk af te breken voor het lichaam en daardoor komt de energie gelijkmatiger vrij. Hierdoor heeft u minder snel last van een hongergevoel als u pasta eet.

Ingrediënten (2 personen): 

  • 1 venkel
  • 2 (witte) uien
  • 1 eetlepel olie
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 100 gram ricotta

Bereiding: 

Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de uien in halve ringen.

Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Meng de groentebouillon met de ricotta.

Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.

Meng de groente en het ricottamengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.

Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen.

Variatietip: 

Lekker met varkensvleesreepjes

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 510 kcal 645 kcal
Eiwit 20 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 6 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,64 gram 0,74 gram

Geef een reactie