Dinsdag – Spitskoolsalade met appel

Spitskool is een wat zachtere, smakelijkere variant van witte kool, waarmee u een heerlijke salade kan maken.

Ingrediënten (2 personen):

  • klein spitskooltje (ca. 400 gram)
  • 1 (rode) appel
  • (appel)azijn
  • 2 eetlepels olie
  • Mespuntje suiker
  • 1 theelepel mosterd
  • Dille (vers of diepvries)

Bereiding:

Maak het spitskooltje schoon. Halveer de kool in de lengte en snijd het in dunne repen.

Was de appel en snijd hem in blokjes. Schep er wat van de azijn door tegen het verkleuren.

Verwarm de olie in een steelpannetje en warm de 2 eetl azijn, de mosterd, de suiker en royaal dille mee.

Schep de warme dressing door de kool en appel. Laat de kool minimaal een half uur staan om wat zachter te worden.

Menusuggestie:

Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 210 kcal 530 kcal
Eiwit 6 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 50 gram
Vet 10 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 6 gram 8 gram
Zout 0,13 gram 0,36 gram

Geef een reactie