Zondag – ensalada Valenciana, biefstuk met paprikasaus en gebakken appel

Voor het menu van zondag pakken we uit. Vooraf een heerlijke frisse salade. Als hoofd een malse biefstuk we sluiten af met een zoet nagerecht. Een gevarieerd menu wat in relatief weinig tijd op tafel staat. Eet smakelijk!

Ensalada Valenciana

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap
  • mespunt suiker
  • 1 bruine of volkoren boterham
  • 1 teentje knoflook
  • ijsbergsla
  • 1 sinaasappel
  • 1 jalapeñopeper of groene peper uit potje

Bereiding:

Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen. Wrijf de eidooier door een zeef. Hak het eiwit fijn. Klop de eidooier met de olie, citroensap, peper en wat suiker tot een saus.

Rooster het brood goudbruin. Bestrijk het brood met het opengesneden teentje knoflook. Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over 2 borden.

Was de sla en scheur de blaadjes klein.

Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Halveer ze. Snijd de peper in dunne schuine plakjes.

Verdeel dit over de borden en schep het sausje er over. Strooi het gehakte eiwit er over.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 165 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 8 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 3 gram
Zout 0,31 gram

Biefstuk

Biefstuk met paprikasaus

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 2 biefstukjes

Warm de grill of grillpan voor.

Maak de paprika’s en sjalot schoon en snijd de groente klein.

Fruit de sjalot in de margarine glazig en voeg de paprika’s en royaal peper toe. Smoor de groente in 5 minuten gaar. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine. Schenk de room er bij en breng dit tegen de kook aan.

Bestrooi de biefstukjes met peper en gril ze in 4-6 minuten bruin.

Geef de saus er bij.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 190 kcal 415 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 5 gram 45 gram
Vet 8 gram 9 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Zout 0,17 gram 0,23 gram

Appels

Gebakken appel

Ingrediënten:

  • 2 kleine appels
  • citroensap
  • 1 theelepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels suiker
  • kaneel
  • 4 halve walnoten
  • 100 milliliter magere Bulgaarse yoghurt

Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.

Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de plakjes appel zacht. Strooi er de suiker en wat kaneel over.

Hak de walnoten grof en bak ze even mee.

Verdeel de warme of koude appels over 2 bordjes en serveer de yoghurt er bij.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 170 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 6 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,1 gram

Geef een reactie