tentoonstelling

De Nieuwe Vermeer tentoonstelling: achter de schermen

In het tv-programma De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en professionele kunstenaars uit heel Nederland deze verdwenen werken tot leven. De deelnemers aan de Nieuwe Vermeer onthullen hun kunstwerk op de inleverdag van de finalewerken! Welk verhaal zit er achter hun werk?

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Iris van der Jagt: “Ik wilde een beetje gaan voor een surealistisch beeld wat wel heel erg Vermeer sprak.”

Bekijk het werk van Iris

Nawwin Huisinga: “Het is een ode aan de klassieke schilderkunst, maar wel met een digitaal jasje aan.”

Bekijk het werk van Nawwin

Vakhvtang Ninua: “De techniek is een eigen uitvinding. Het werk is opgebouwd uit gevlochten jute, katoen en wol. Deze zomer hebben we zelfs de copyrights gekregen voor onze techniek.”

Bekijk het werk van Vakhvtang

Bekijk de hele online tentoonstelling

Bezoek de kamer van Vermeer via onderstaande link. Als u op de pijl op de grond achter het schildersezel klikt betreed u de online expositie van de vrije categorie. Hierin ziet u de werken per aflevering bij elkaar hangen in de tentoonstelling. Na iedere aflevering worden de 30 werken van de finalisten zichtbaar. Ook deze ruimte is interactief en op dezelfde manier te bedienen als de kamer van Vermeer. Sleep en klik om door de expositieruimte te navigeren.

Online expositie

Over De Nieuwe Vermeer

In het tv-programma De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en professionele kunstenaars uit heel Nederland deze verdwenen werken tot leven. De werken worden beoordeeld door Vermeer-experts Pieter Roelofs en Abbie Vandivere. Een ode aan de iconische schilder, maar vooral ook een ode aan creatief Nederland. Het programma omvat naast een televisieprogramma ook een podcast, VOD-serie én een online expositie. De zes afleveringen van De Nieuwe Vermeer zijn te bekijken via NPO Start. De 12 winnende doeken worden van 20 maart tot en met 4 juni 2023 geëxposeerd in Museum Prinsenhof Delft en het Mauritshuis in Den Haag.

Alles van De Nieuwe Vermeer

Geef een antwoord

Reactie

    jaspertjuh says:

    Vanaf vandaag zijn er ook verschillende werken te zien in de etalages van winkels in Delft. Er is een route die je kan lopen om de kunstenaars te bewonderen. Misschien leuk om daar hier ook aandacht aan te geven. Uit de reacties op de programma’s kwam duidelijk naar voren dat er publiekelijke behoefte was om alle werken van de finalisten te kunnen bekijken. Dat is gelukt en verdiend zeker extra aandacht toch?