Hoopvolle Kerst

Jan Slagter: ‘Een hoopvolle Kerst 2020’

Ik wens u namens alle medewerkers van MAX ondanks alles toch mooie, warme en liefdevolle kerstdagen, waarin hoop op betere tijden de boventoon mag voeren.

Een kennis vertelde mij onlangs een persoonlijk verhaal. Hij kampt met kanker en moet daarvoor regelmatig naar het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Hij zei: “Vlak voordat ik de straat van het AVL inrijd, zie ik een flatgebouw waar door een kunstenaar met grote letters een typisch Amsterdamse uitdrukking op is geschilderd: ‘Ah man, jank nie’. Telkens als ik die spreuk zie – en dat moet inmiddels tientallen malen zijn geweest – komt er een glimlach op mijn lippen. Het helpt mij om mijn eigen situatie te relativeren en oog te hebben voor de fijne dingen in mijn leven; mijn vrouw, mijn kinderen en kleinkinderen, mijn werk, de wandelingen met mijn hond in de natuur… Op de een of andere manier geeft het ook hoop en moed om weer dat ziekenhuis binnen te stappen. Wat er ook gebeurt en welke onderzoeksuitslag ik ook te horen krijg, dát kunnen ze me niet afpakken.”

Blik op de toekomst

Hoop en moed hebben we allemaal nodig, om het vol te houden en door te gaan, om de blik op de toekomst te kunnen richten. Zeker in deze donkere dagen voor Kerst aan het eind van een coronajaar dat ons zoveel ellende heeft bezorgd, is het goed te weten dat er zicht is op een oplossing in de vorm van een vaccin. Helaas is het nog onvermijdelijk dat we de feestdagen anders zullen beleven dan we gewend zijn; voornamelijk in huis en in kleiner gezelschap dan ons lief is. Juist daarom hebben we ons bij Omroep MAX extra ingespannen om u deze winter afleiding te bieden met een breed, aantrekkelijk aanbod op radio, televisie, online en in MAX Magazine.

Leuke kerstkaartenactie

In samenwerking met Boomerang verspreiden we bovendien maar liefst 900.000 gratis kerstkaarten onder de lezers van onze omroepgids en meer dan 400 verzorgingshuizen en wooninstellingen.

MAX is er, ook déze winter

U hoeft zich tijdens de feestdagen geen moment te vervelen. Naast ons gevarieerde aanbod op radio en televisie, met onder meer filmklassiekers, heel veel muziek, drama, reportages én gloednieuwe programma’s, bieden we ook veel digitale extra’s, waaronder podcasts en een heus online museum. We hebben MAX Vandaag compleet vernieuwd en op ons ledenplatform MAX Meeting Point kunt u veilig en makkelijk mensen ontmoeten. Het is gewoon te veel om op te sommen. Op de website MAXiser.nl kunt u het complete aanbod terugvinden en in MAX Magazine staat duidelijk uitgelegd wanneer en waar u kunt genieten van onze MAX-programma’s op radio en televisie.

Luisterend oor

Houd vol en pas op uzelf. En voelt u zich eenzaam met de Kerst? Bel dan De Luisterlijn: 0900-0767. Daar vindt u dag en nacht een luisterend oor.

Geef een reactie