Aimée Hautvast

ARIA kandidaat Aimée Hautvast

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Aimée Hautvast zich aan u voor. 

Van achter de schermen naar voor de schermen

Aimée is midden in de pandemie afgestudeerd aan het conservatorium in Den Haag. Na haar afstuderen wil zij niets liever dan op het podium staan en zingen voor een zaal vol met mensen. Maar optredens en audities bemachtigen is moeilijk, zingen zit er dus even niet in. Daarom is Aimée gaan werken als eventmanager bij de Hogeschool Utrecht.

Het zit in de familie

Muziek is Aimée met de paplepel ingegoten. Haar overgrootvader was musicus, haar opa is dirigent en haar oudoom is componist en dirigent. Als tiener heeft ze popzanglessen en droomt ze helemaal niet over een muziekcarrière. Als ze de keuze moet maken voor een vervolgopleiding geeft haar opa het advies om eens na te denken over het conservatorium. Aimée rommelt wat met het klassieke repertoire in haar zanglessen en al snel meldt ze zich aan voor het conservatorium in Den Haag.

Inmiddels droomt Aimée wél van een muziekcarrière. Haar doel is om een solistische carrière op te bouwen in de operawereld. Ze wil hiermee haar brood gaan verdienen en heeft hier alles voor over.

Aimée in Maatwerk

Helaas moet Aimée na aflevering 1 het programma verlaten. In het MAX-radioprogramma Maatwerk vertelt Aimée over haar ervaringen in ARIA. Beluister hier het fragment.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1. 

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie