Mira Alkhovik

ARIA kandidaat Mira Alkhovik

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Mira Alkhovik zich aan u voor. 

Religieuze muziek

Mira is geboren in Sint-Petersburg, Rusland, met een Oekraïense moeder, een Wit-Russische vader, een zus en een broertje. Als de moeder van Mira een flyer ziet voor audities van het kinderkoor spoort ze Mira aan om dit te gaan doen, omdat ze zo’n prachtige stem heeft. Al snel komt Mira in aanraking met religieuze muziek en gaat ze daarnaast ook viool spelen. Mira wil verder met zingen en gaat daarom aan het conservatorium in Sint-Petersburg studeren.

Na haar studie heeft ze alles over om fulltime operazangers te worden. Daarom is ze naar Zwitserland verhuisd om dit waar te gaan maken. Omdat corona uitbreekt, zijn er bijna geen audities voor voorstellingen. Daarom ziet ze ARIA als een enorme kans om eindelijk weer op het podium te staan.

Kennis laten maken met operamuziek

In de toekomst wil Mira graag kinderen kennis laten maken met operamuziek. Ze heeft het idee om een kamp op te richten om kinderen op te laten groeien met dit muziekgenre. Mira is fervent hobbyfotografe. Ze maakt foto’s voor haar eigen Instagram-pagina, maar ook voor concertposters en collega-muzikanten.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie