Mats Roolvink

ARIA kandidaat Mats Roolvink

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Mats Roolvink zich aan u voor. 

Nederlandse wortels

Mats is geboren en getogen in Singapore. Hij heeft een Nederlandse vader die hier uiteindelijk voor een baan en de liefde is gebleven, vandaar ook voor Matse een verbinding met Nederland. Mats studeert dit jaar af aan het conservatorium in Salzburg. Op 16-jarige leeftijd beseft Mats dat hij niet in Singapore kan blijven. Hij heeft dan nog maar 2 jaar om te bedenken hoe hij onder zijn militaire dienstplicht uit kan komen. Hij ziet het namelijk niet zitten om 2 jaar lang niets met muziek en zingen te doen. Hij maakt samen met zijn ouders een plan en verhuist naar Massachusetts om hier zijn middelbare school af te maken op een prestigieuze muziekschool.

Conservatorium van Salzburg

Omdat Mats maar 1 doel heeft, heeft hij alles over voor de muziek. Al is dat aan de andere kant van de wereld wonen en ver reizen voor audities. Hij heeft audities op 5 verschillende scholen in 3 verschillende landen gedaan zodat hij de beste keuze voor zichzelf kan maken. En dat werd het conservatorium in Salzburg. En dat terwijl hij geen woord Duits spreekt. Inmiddels zit hij in zijn laatste jaar, spreekt hij goed Duits én is hij al bezig met zijn volgende muzikale doorbreekplan: meedoen met ARIA.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie