Florian Poepjes

ARIA kandidaat Florian Poepjes

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Florian Poepjes zich aan u voor. 

Luciano Pavarotti als voorbeeld

Florian zingt al van jongs af aan. Als kleine jongen zingt hij in de kerk en in het plaatselijk knapenkoor en kijkt hij al naar zijn grote voorbeeld: Luciano Pavarotti. Hij heeft zichzelf nooit aangemeld bij een conservatorium, Florian is dyslectisch waardoor leren en schrijven moeilijk is. Daarom durfde hij het niet aan. Hij leert zingen door te horen, te zien en dit weer toe te passen. Door persoonlijke omstandigheden komt het zingen een tijdje op een laag pitje te staan. Maar inmiddels is Florian terug en is zijn eigen YouTube-kanaal gestart. De optredens stromen binnen en het zelfvertrouwen van Florian komt ook terug.

Van huisschilder naar operazanger

Florian is huisschilder en moet blijven schilderen om de kost te verdienen. En dat is jammer want het schilderen gaat ten koste van zijn stem. Want werken met terpentine, het maken van lange koude dagen en veel schuren, is niet goed voor zijn stem. Door deelname aan ARIA durft Florian weer te dromen van een fulltime opera-carrière.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 2 oktober 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie

Reacties (2)

  edelweiss says:

  Wat een mooie stem heeft deze Tenor, heerlijk om naar te luisteren. Wat heeft hij enorm zelf veel gedaan om zover te komen.
  Is al een grote pluim waard

   edelweiss says:

   ik bedoel Tenor Florian, zo mooi