Kook mee met MAX: ontbijttaart met krokante pastinaakbodem en frisse kwark

Kook mee met MAX: ontbijttaart met krokante pastinaakbodem en frisse kwark

Zin in iets bijzonders bij het ontbijt? Deze ontbijttaart met krokante pastinaakbodem en frisse kwark is een verrassende start van de dag. De zoetige smaak van pastinaak combineert goed met de romige, lichtzure kwarkvulling.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 dadels
  • 1 pastinaak
  • 150 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 100 gram kokosboter
  • snufje zout
  • 300 gram magere kwark
  • 3 eetlepel honing
  • 1 peer

Extra nodig:

  • kleine taartvorm
  • keukenmachine of mixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier.

Ontpit de dadels en doe ze in een kom. Schenk er heet water over en laat circa 5 minuten wellen. Giet vervolgens af.

Doe de havermout, amandelmeel en dadels in een keukenmachine. Voeg de kardemom, kokosboter en snufje zout toe en mix goed. Schil en rasp de pastinaak en meng het erdoor. Verdeel het havermout-pastinaakmengsel over de taartbodem en druk goed aan. Zorg ervoor dat de rand zo’n 2 centimeter bekleed is. Bak de bodem circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Verdeel de kwark over de taartbodem. Snijd de peer in dunne plakjes en verdeel over de kwark. Bestrooi met een snufje kardemom en lepel er de honing over.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie