Kook mee met MAX: bietenpannenkoekjes met crème fraîche en bramen
Publicatiedatum: 22 oktober 2025
Bij bietjes denkt u misschien niet meteen aan ontbijt, maar deze bietenpannenkoekjes bewijzen het tegendeel. Want door ze met de rest van de ingrediënten te bakken en de Griekse yoghurt en het fruit toe te voegen, heeft een een lekker en voedzaam ontbijt. Een goed begin van de dag!
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 gekookte rode biet
- 1 ei
- 100 milliliter melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 gram volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- olijfolie
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 theelepels honing
- handje bramen
- 1 eetlepel amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Snijd de biet in blokjes en pureer samen met het ei, de melk en het vanille-extract. Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer goed door.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
Serveer de pannenkoekjes met een lepel Griekse yoghurt. Druppel er wat honing over, garneer met bramen en bestrooi met het amandelschaafsel.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



