Kook mee met MAX: tajine met koolrabi en rozijntjes
Publicatiedatum: 20 oktober 2025
Koolrabi is familie van de kool en kan net zoals vele koolsoorten zowel rauw als gekookt en gebakken worden. Hij is niet alleen makkelijk te verwerken, maar zit ook boordevol vitamine, B en C, en kalium en magnesium. Sandra maakt met de koolrabi een stoofpotje, tajine, met rozijnen en vegetarische kipstukjes.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 300 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 koolrabi
- 2 winterpenen
- olijfolie
- peper, zout
- 1 eetlepel ras el hanout
- 150 gram vegetarische kipstukjes
- 40 gram rozijnen
- 0,5 bosje koriander
- Marokkaans brood
Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de koolrabi en wortel en snijd in de lengte in plakken. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan of tajine en fruit de ui en knoflook circa 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak circa 3 minuten.
Maak een soort bergje in het midden van de pan en leg er eerst de plakjes wortel omheen en vervolgens de plakjes koolrabi. Schenk de bouillon eroverheen, voeg de rozijnen toe en laat circa 20 minuten zachtjes garen met de deksel op de pan. Hak de koriander.
Verdeel de tajine over de borden. Bestrooi met de koriander en serveer met een stuk brood.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



