Kook mee met MAX: zoete aardappelstoof met spinazie en kikkererwten

Kook mee met MAX: zoete-aardappelstoof met spinazie en kikkererwten

Kruiden en specerijen maken soms een gerecht. Wat het verschil is, leggen we uit in een eerder artikel. Ook in dit recept zijn knoflook, komijnpoeder en harissa een onmisbaar element voor een succesvolle, smakelijker stoof. Sandra maakt een stoofpotje van zoete aardappel en combineert dit met spinazie en kikkererwten. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram zoete aardappel
  • 150 gram winterpeen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel harissa
  • 300 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blikje kikkererwten à 200 gram
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Marokkaans of Turks brood

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en wortel en snijd in blokjes. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook met komijnpoeder en harissa circa 1 minuut. Voeg de blokjes wortel en aardappel toe en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat afgedekt circa 15 minuten op laag vuur sudderen.

Spoel de kikkererwten af, voeg samen met de spinazie toe en laat nog circa 2 minuten verwarmen. Verdeel de stoof over de borden en lepel er wat yoghurt over. Serveer met het brood.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie